Prin art. 50 din Legea nr. 218 din 23.04.2002 data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române.

Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).

Ziua Poliției Române a fost sărbătorită marţi, 25 martie a.c., în intervalul orar  10.00-16.00,  în Piaţa Universităţii din București.Cu acest prilej, evocăm trecutul glorios şi prezentul înnoitor al principalei instituţii din sistemul [..]

Detalii

Ziua Poliţiei Române a fost sărbătorită duminică, în intervalul orar 10.00 - 20.00, în complexul comercial AFI Palace Cotroceni.

 

 

Detalii

Poliţia Română a aniversat ieri, 25 martie a.c., 190 de ani de atestare documentară. A devenit deja o tradiţie ca, în contextul aniversării Zilei Poliţiei Române, oamenii legii să se afle alături de cetăţeni pentru a sărbători.

Detalii

Poliţia Română, structură de bază a statului român, sărbătoreşte astăzi, 189 de ani de atestare documentară.

Detalii

Astăzi, pe durata a patru ore, în Parcul Herăstrău din Capitală, poliţiştii români au fost onoraţi de prezenţa a mii de cetăţeni, la manifestările prilejuite de aniversarea a 188 de ani de la atestarea Poliţiei Române Moderne.

Detalii

Astăzi, 25 martie 2009, Poliţia Română împlineşte 187 de ani de ani. Inspectoratul General al Poliţiei Române a organizat, începând de duminică, 22 martie a.c., acţiuni la care au participat toţi cei care au dorit să fie alături de poliţişti, la ceas aniversar. 

Detalii

Inspectorul General al Poliţiei Române, domnul chestor de poliţie dr. Gheorghe Popa a sărbătorit Ziua Poliţiei Române împreună cu poliţiştii şi alături de cetăţeni, astăzi 23 martie a.c., în Parcul Herăstrău. Evenimentul a fost onorat de prezenţa Ministrului Internelor şi Reformei Administrative, domnul Cristian David.

Detalii

Joi, 22 martie 2007, la Sala tronului de la Muzeul Naţional de Artă al României, s-a desfăşurat cea de-a doua ediţie a Galei Premiilor Poliţiei Române, eveniment de înaltă ţinută artistică, prilejuit de sărbătorirea, la data de 25 Martie, a 185 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române.

Detalii

Vineri, 24 martie a.c., începând cu ora 17.00, la Opera Română din Bucureşti, în prezenţa ministrului Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, şi a inspectorului general al Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Dan-Valentin Fătuloiu, a avut loc o manifestare festivă prilejuită de aniversarea Zilei Poliţiei Române.

Detalii

În cadrul manifestărilor prilejuite de aniversarea Zilei Poliţiei Române, astăzi, 24.03.2004, ora 12.00, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române a avut loc o adunare festivă, ocazie cu care au fost avansaţi în gradul profesional următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim, 11 ofiţeri şi 12 agenţi de poliţie, la care se adaugă 11 ofiţeri şi 5 agenţi de poliţie care îşi desfăşoară activitatea în misiuni în străinătate.

Detalii

Cu prilejul Zilei Poliţiei Române au fost organizate şi desfăşurate manifestări cultural-educative şi sportive, în zilele de 24 - 25 martie.

Detalii

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii