25 Februarie 2024Sursa: IGPR

ACȚIUNI ȘI INTERVENȚII ALE POLIȚIEI ROMÂNE

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 2.900 de solicitări ale cetățenilor și au reținut 826 de permise de conducere.

 

La data de 24 februarie a.c., polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 498 de acțiuni și au intervenit la 2.912 evenimente, dintre care 2.480 au fost sesizate de cetățeni prin 112.

 

De asemenea, au fost depistate 16 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 44 de măsuri preventive. Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 13.238 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.091.703 lei.

 

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 149 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 826 de permise de conducere, dintre care 299 pentru viteză, 121 pentru alcool și 18 pentru droguri.

 

De asemenea, au fost retrase 419 certificate de înmatriculare.

 

***                                                                             

 

Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

 

Astfel, la nivel național, 4.460 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

 

Au fost organizate 553 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 10.284 de autovehicule și legitimate 16.094 de persoane.

 

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 5.980 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 235 cu aparatele din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

 

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 55 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 22 de conducere sub influența alcoolului și 12 de conducere sub influența drogurilor. Au fost reținute 479 de permise de conducere, dintre care 67 pentru alcool și 176 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 222 de certificate de înmatriculare.

 

Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.

 

Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii